Nieuwbrief Augustus 2021

Hallo Gambia vrienden en volgers

Het is weer tijd om jullie op de hoogte te brengen van onze werkzaamheden.
Zoals we allen weten heerst er overal ter wereld Corona en is het voor ons niet mogelijk om naar Gambia af te reizen. Het is echter niet zo dat we stilzitten.
Ook al hebben we de scholen al bijna 2 jaar niet bezocht, het onderhoud en de steun die men daar nodig heeft gaat gewoon door. Gelukkig hebben we regelmatig contact met elkaar via whatsapp.

Waar zijn we mee bezig:

1.De Bojang School had een lekkend dak en omdat de regentijd zich al liet zien stroomde het water rechtstreeks de lokalen in. Leermiddelen, tafels en stoelen, vloeren en wanden kletsnat.
We hebben direct contact met elkaar gehad en er is een afspraak gemaakt over onmiddellijke reparatie. Er is geld overgemaakt en van alles wat aangeschaft is aan materiaal en arbeidsloon zijn de facturen naar ons gemaild. De septic tanks van alle toiletten zijn leeggemaakt, natuurlijk
zijn er ook weer leermiddelen en andere benodigdheden aangeschaft, de school is geverfd aan de buitenkant. Ze gaan direct aan de slag als er geld binnenkomt, zo fijn om te zien.
De kinderen zitten weer droog en de schade is hersteld. Zie onderstaande foto.

2. De SGV school heeft vooral gebrek aan goede voeding voor de kinderen. Toeristen blijven weg, veel ouders hebben geen inkomsten, kinderen komen vaak hongerig naar school.
Ook hier is regelmatig contact geweest met de hoofdmeester en is er een afspraak gemaakt over hulp
voor de kinderen. Naast een bedrag voor rijst zijn er nieuwe leermiddelen ingekocht en kleine reparaties uitgevoerd. Ook hier krijgen we alle facturen van toegestuurd.

3.Helaas kwamen niet alle kinderen meer naar school omdat de ouders alle financiën nodig hebben voor voedsel en veelal niet het schoolgeld kunnen betalen ook al is het bedrag erg laag.
Een deel van het toegestuurde geld moet dan ook gebruikt worden om de kinderen de kans te geven toch naar school te blijven gaan.

Het is absoluut geen fijne situatie, ook al let men goed op de hygiëne op de scholen, veel mensen zijn niet gevaccineerd of slechts één keer. Daarna was de inentingsvloeistof op en wacht men nog steeds op een tweede prik.
Laten we hopen dat de rijke landen nog meer gaan helpen.

Tot zover de update, als iemand financieel wil helpen is dat natuurlijk van harte welkom. Elke euro wordt ingezet om de situatie te verbeteren. We zijn blij met ieder bedrag, hoe klein ook.

Wilt u ons steunen, dat kan op rek.nr: NL 11 RBRB 0939718278

Stichting Gambia Vooruit.
Thea
Jeannette
Liesbeth

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.