Nieuwsbrief november 2017

Hallo Gambia vrienden en volgers

Het is een tijdje stil geweest qua informatie naar buiten maar we hebben niet stilgezeten.

Over enkele weken reizen we af naar Gambia om alle projecten te bezoeken, vrienden en kennissen terug te zien en met een nieuwe missie.

Twee jaar geleden hebben we de SGV school in Tawuto gebouwd en de opening groots gevierd met de dorpsbewoners. Na een aantal maanden zat de school vol, veel ouders uit omliggende dorpen besloten ook hun kinderen naarde SGV school te sturen. Vijftig kinderen per klas, dat is echt te veel. Er zijn niet genoeg tafels en stoelen, de helft van de klas zit op matten op de grond.

Niemand had kunnen bedenken dat het zo’n vaart zou lopen. Al snel deed zich dus het probleem voor dat er meer lokalen nodig waren  om in de behoefte te kunnen voorzien.

De Stichting is met dit verhaal terug gegaan naar de Stichting Onesimus in Kampen, sponsor van de SGV school,  om met elkaar te kijken of er mogelijkheden zijn voor uitbreiding. Na een aantal maanden kregen we groen licht en tot onze grote vreugde mogen we 2 lokalen bijbouwen en een extra toiletgroep.

We hebben een aannemer in de arm genomen die de uitbreiding van de  Bojangschool uitgevoerd heeft en waarvan we zeker weten dat hij goed werk levert. Samen met meester Momodou gaat hij het project uitvoeren. De plannen en tekeningen zijn klaar en de mannen hebben er zin in, wij niet minder trouwens.

We zijn er alleen nog niet, als de lokalen klaar zijn moeten ze ook nog ingericht worden. Schoolmeubels en leermiddelen moeten aangeschaft worden, sportmaterialen, speelgoed en noem maar op.

Binnenkort horen jullie meer van ons en zullen we foto’s plaatsen van de bouw.

Wilt u ons steunen kijk dan even op de website www.stichtinggambiavooruit.nl

Groeten
Stichting Gambia Vooruit
Jeannette, Thea en Liesbeth

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrief. Bookmark de permalink.

2 reacties op Nieuwsbrief november 2017

 1. Nikass schreef:

  Ik ontmoette vandaag één van de oprichters in de trein en meteen even op jullie website gekeken. Wat een ontzettend fijn initiatief!
  Leuk om dit te mogen zien.
  Ik hoop dat het jullie lukt om in het voorjaar weer terug te gaan. Veel succes met de stichting, ik zal jullie zo nu en dan via de website volgen.

  • Thea Haitel schreef:

   Dank je wel voor je interesse. De aanbouw van de school is begonnen. We zullen binnenkort wat foto’s plaatsen. Jij bent degene die examen heeft gedaan? Is het gelukt?
   groetjes Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.