Nieuwsbrief december 2016

Hallo Gambia volgers.

Hierbij even een update van de Stichting Gambia Vooruit.

In december 2015 is de SGV school in gebruik genomen. De school is gestart met 48 kinderen maar inmiddels groeit de school uit tot een bloeiend middelpunt van het dorp.

Het aantal kinderen is gestegen naar 82. Geweldig goed nieuws maar levert ook kleine probleempjes op. Natuurlijk had niemand kunnen bedenken dat de groei van de school zo snel zou gaan. Inmiddels hebben we een tekort aan meubeltjes en zitten er veel kindjes op de vloer. Ook al zitten ze dan op matten erg bevorderlijk voor het leren schrijven is het niet.

Andere ontwikkelingen zijn ondertussen in volle gang.
De school had nog geen waterleiding en de mogelijkheid om een aansluiting te maken op het waterleidingnet is er nog niet. Daarom is besloten om een diepe put te graven zodat er vers water op het terrein van de school beschikbaar komt. De put wordt met de hand gegraven en is 10 meter diep. Anke Roos en Mariëtte Jonkman uit Emmen hebben zich ingezet om dit te realiseren. Tot nu heeft er steeds iemand water moeten halen in jerrycans op een afstand van meer dan een kilometer.
Waarschijnlijk kan de put vanaf volgende week in gebruik genomen worden.

2-3

Een andere leuke ontwikkeling is dat er al een aantal kinderen gesponsord wordt.
Dit is een fantastische manier om de school draaiende te houden. Een deel van het geld is voor het kind, een deel voor leermiddelen en een deel voor onderhoud van de school.
Een heel jaar naar school gaan kost €50,-

Over ontwikkeling gesproken, de eerste kinderen spreken al een aardig woordje Engels. Daar waar we eerst niet met elkaar konden communiceren gaat dat nu al veel beter.
Dit is geweldig om te zien en te beleven.

Kortom, het geld wat besteed is aan de bouw en vooral aan het onderwijs voor deze kinderen is niet voor niets geweest. Maar natuurlijk willen we graag verder helpen en vragen daarom uw steun. Onze eerste zorg is uitbreiding van het schoolmeubilair en als de kans zich voordoet nog een extra lokaal.

Wilt u dit initiatief steunen kan dat op rekeningnummer:
NL11RBRB093.97.18.278 t.n.v. Stichting Gambia Vooruit.

3-1

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrief. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Nieuwsbrief december 2016

  1. Bart Lentjes schreef:

    Ik ben onlangs bij de Herman de Groot school geweest, en heb met het hoofd van de school gesproken. Ik kreeg een schriftelijke uitleg over de noden en wensen van de school. Ik was erg onder de indruk. Ik wil mensen in Nederland motiveren om voor deze school te sponseren. Is uw organisatie, of weet u de juiste organisatie, om mijn actie in goede banen te leiden. Ik denk aan een verzamelpunt voor giften, en evt. goederen.
    Krijg ik van u een volledig banknr waar gestort kan worden, en zomogelijk e-mail adres, en/of telefoonnummer. Nogmaals, het betreft de Herman de Groot Nursery School.
    Bvb mijn dank voor de genomen moeite. Bart Lentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.